Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z boczniakami
Boczniaki pokroic w paseczki (odcinajkąc ogonki) i podsmażyć na pozostałym maśle. Dodać do zupy pod koniec gotowania lub już na talerzu.
ziemniaki | 4-5 szt |
marchewka | 1 szt |
seler naciowy | 1-2 gałązki |
pietruszka | 1 szt |
por | 1 szt |
cebula | 2 szt |
kostka rosołowa | 1 szt |
masło | 2 łyżki |
sól | |
boczniaki | 200-300 gram |
pieprz koniec doprawic solą, p | |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: