Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z rucoli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 2 szt.
ziemniaki młode 3 sztuki
kostka rosołowa 2 szt.
ser topiony 100 gram
woda 2,5 litr
ser żółty 75 gram
rukola 100 gram
ser pleśniowy 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z rucoli

Kroki postępowania

1
Obieramy kalarepę i ziemniaki i gotujemy je w 2,5 litra wody. Dodajemy kostkę rosołową.
Krok 1 - Zupa z rucoli foto
2
Następnie dodajemy starte sery a także rozdrobniony ser topiony. Następnie dodajemy rucolę (100 gram). Zupę gotujemy około 10 minut, następnie blenderem rozdrabniamy warzywa. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 5 minut.
Krok 2 - Zupa z rucoli foto
3
Przyprawiamy do smaku kucharkiem, solą o ile taka potrzeba jest. Pieprzymy i podajemy.

Smacznego :)
Krok 3 - Zupa z rucoli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 13.07.2013 20:02
Zgłosiłam już wczoraj problem z edycją DS i otrzymałam odpowiedź: "Prawdopodobnie to problem z edycją, niestety nie możemy dokonać zmiany. W poniedziałek postaramy się rozwiązać problem."
Kolorowa 13.07.2013 18:35
Dalej jej nie widać w składnikach ;(
aisoglam 12.07.2013 21:24
Tak, zgubiłam rucolę. Już poprawiłam. Dzięki za czujność :)
12.07.2013 20:49
Zupa z rukoli?Czyli tyle co te dwa listki na wierzchu?
IwonaDD 12.07.2013 18:52
fajna zupka, ale chyba w składnikach zgubiłeś rukolę, czy tak ma być ?
Patriszja
Patriszja 12.07.2013 17:20
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak