Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z kabaczka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
oliwa 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
marchew 2 sztuki
wywar warzywny 1 litr
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z kabaczka

Obieramy kabaczka ze skórki, środek trzeba wydrążyć i kroimy go w kostkę. Obraną marchew ścieramy na tarce. Do wywaru warzywnego wrzucamy startą marchew.

Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, oraz obrany czosnek ( ja go dzielę na plasterki). Jak już poczujecie intensywny zapach czosnku to dodajemy pokrojonego kabaczka. Trzymamy kabaczka na patelni dopóki nie będzie prawie miękki a w międzyczasie dodajemy zioła i pieprz.

Gdy już mamy miękką marchew i kabaczka mieszamy to wszystko razem i jeszcze chwilę ( ok 5-10 min ) gotujemy.

Gdy już jest wszystko ugotowane to wystarczy wrzucić wszystko do miksera i zmiksować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak