Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z czosnkiem i ziołami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała z puszki 1 puszka (u nas flażoletka)
oliwa 50 ml
cebula 1 szt
czosnek 1 główka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
wino białe wytrawne 100 ml
bulion drobiowy 1,2 l
natka pietruszki
pieczywo
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z czosnkiem i ziołami

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy i dodajemy czosnek pokrojony na plasterki. Smażymy chwilę, aż czosnek puści swój aromat.
Dodajemy wino dusimy pod przykryciem 5 minut, po czym zalewamy bulionem i dodajemy koncentrat pomidorowy oraz zioła. Zupę doprowadzamy do wrzenia, po czym zmniejszamy płomień.
Fasolę osączamy z zalewy, dodajemy do zupy i grzejemy 10 min na wolnym ogniu.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z posiekaną natką pietruszki i ulubionym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 01.03.2017 08:29
wygląda pysznie
Barbara13 26.02.2017 19:05
Ale pyszna zupka
adelajda 26.02.2017 18:09
Pożywna zupka :)
wwwiolka 26.02.2017 15:35
Bardzo fajne danie.
Malinka 26.02.2017 12:57
Chętnie zjadłabym porcyjkę ;)
Wafelek2601 26.02.2017 10:51
Apetyczna zupka
Madzai 26.02.2017 10:43
Bardzo apetyczna :)
Patrycja33 26.02.2017 10:38
super zupka :-)
Edith85 26.02.2017 10:26
Pyszna zupka
tobi1989 26.02.2017 10:25
Pyszne danie :)
Aleksandra/Olcia 26.02.2017 10:15
aromatyczna i rozgrzewająca zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak