Przepis i sposób przygotowania na: Torcik naleśnikowy z owocami
Kroki postępowania
Wykonanie nadzienia:
Owoce lekko dusimy widelcem i zasypujemy galaretką, następnie masę owocową przekładamy na patelnię i rozgrzewamy ją do połączenia się składników. Nadzienie owocowe nakładamy na usmażone naleśniki.
W między czasie przygotowujemy sos waniliowy: do 1 szklanki mleka dodajemy 3 jajka i przyprawiamy cukrem wanilinowym.
![Krok 1 - Torcik naleśnikowy z owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-nalesnikowy-z-owocami1-2.jpg)
Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 min.
![Krok 2 - Torcik naleśnikowy z owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-nalesnikowy-z-owocami2-2.jpg)
![Krok 3 - Torcik naleśnikowy z owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-nalesnikowy-z-owocami0-2.jpg)