Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkie ciasto z jabłkami i porzeczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 5 szt
porzeczki 2 garście
masło 1 łyżka
masło 120 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier puder 1/2 szkl
skórka cytrynowa 1/2 szt
jajko 4 szt
mąka pszenna 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 2 łyżki
cukier brązowy 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: szybkie ciasto z jabłkami i porzeczkami

Jabłka obrać, oczyścić z gniazd, pokroić wg uznania. W garnku rozpuścić łyżkę masła, dodać jabłka i porzeczki, chwilę podsmażyć. Odstawić.

Masło zmiksować z cukrem pudrem i waniliowym, dodać stopniowo jajka i z każdym mieszać mikserem ok 30 sekund. Dodać skórkę z cytryny oraz na przemian przesianą mąkę i mleko.

Ciasto wyłożyć do wysmarowanej okrągłej foremki. Dodać owoce i posypać cukrem trzcinowym.

Piec ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 06.09.2016 10:15
Super połączenie :)
AZgotuj 05.09.2016 10:26
Uwielbiam wszystko co szybko można zrobić :)
Krystyna32 05.09.2016 09:49
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak