Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybki deser

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 2 opakowania
masa krówkowa 1 szt
masło 2 szt
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 0,75 l
bita śmietana 1 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
woda 4 łyż
gorzka czekolada 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: szybki deser

masło ucieramy na puch 1 szt i dodajemy mase krówkową.Herbatniki dwie duze paczki. Masa tą przekładamy herbatniki po 3 szt każdy i wierzch równiez smarujemy. Budyń gotujemy w 0,5 szkl mleka mozemy dodac cukru do smaku. Studzimy. Masło ucieramy i dodajemy ostudzony budyń ucieramy razem do tego wlewamy rozrobioną galaretkę i wszystko razem mieszamy. Masę dajemy na herbatniki. Ubijamy bitą śmietane wg przepisu i kładziemy na wierzch. Posypujemy startą czekoladą
Możemy herbatniki ułożyc na tacy jeden obok drugiego na to masa i na wierzch bita śmietana bo łatwo jest nałożyć na nie pozostałe składniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 08.03.2014 11:48
Świetny deserek;)
w mojej kuchni 07.03.2014 10:45
pyszne słodkości...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak