Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z zielonym sosem i orzechami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt.
natka pietruszki 1/2 pęczka
koperek 5 gałązek
mięta 10 listków
majonez 1 łyżka
śmietanka 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
orzechy włoskie 1 garść
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z zielonym sosem i orzechami

Kapustę pekińską umyć i posiekać.
Do blendera wrzucamy natkę pietruszki, koperek, listki mięty, czosnek i całość miksujemy. Do zmiksowanych ziół dodajemy majonez, śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kapustę pekińską łączymy z sosem i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 25.03.2013 18:36
pyszna surówka!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak