Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z szynkowara

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 900 gram
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 0,5 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
przyprawy 1 łyżeczka do wieprzowiny
olej 1-3 łyżki

Porada

Schab przygotowany w szynkowarze jest bardzo soczysty i aromatyczny. W szybki i prosty sposób mamy smaczną wędlinę na kanapki.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z szynkowara

Umyty i osuszony schab nacieramy wszystkimi przyprawami oraz olejem, przekładamy do szynkowara, zamykamy i wstawiamy na trzy dni do lodówki. Po tym czasie szynkowar przekładamy do garnka wyłożonego bawełnianą ściereczką , wlewamy wodę w takiej ilości żeby sięgała 1cm. od górnej krawędzi szynkowara. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem w temperaturze 80 stopni przez 70 minut. Szynkowar wyjmujemy z wody, pozostawiamy do ostudzenia, wstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia wyjmujemy mięso z szynkowara.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 09.01.2017 21:48
super wygląda
Olga_SK 07.01.2017 15:47
Apetycznie wygląda!
kasienka23 07.01.2017 13:13
rewelacyjne mięsko!
anka1988 07.01.2017 10:15
bardzo apetyczny!
Franciszek 07.01.2017 00:54
pięknie wygląda
Iwusia 06.01.2017 22:54
wspaniale wygląda, tak soczyście ... mniam !
bertpvd 06.01.2017 21:05
wygląda strasznie apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak