Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kurczakiem, gruszką, orzechami i serkiem camembert
2. Przygotowujemy sos: sok z cytryny, oliwę, miód wlewamy do słoiczka, dodajemy przyprawy, zakręcamy słoik i potrząsamy, żeby składniki dobrze się połączyły. Wkładamy do lodówki.
3. Orzechy wrzucamy na suchą patelnie, a następnie dodajemy miód. Chwile je dusimy w miodzie, aby się skarmelizowały, a następnie przekładamy na talerz, układając tak, aby się ze sobą nie posklejały.
4. Piersi z kurczaka przekrawamy na 3-4 części, aby smażone plastry nie były zbyt grube i dobrze się usmażyły.
5. Na drugiej patelni wlewamy ocet balsamiczny i wrzucamy pokrojona na nieduże kawałki gruszki, dusimy aż będą miękkie, ale nie będą się rozwalały.
6. Upieczonego kurczaka kroimy w paski.
7. Umytą rukolę przekładamy na talerze, polewamy sosem, rozkładamy na niej kurczaka, gruszki, orzechy i pokrojony na małe kawałki ser camembert. Na wierzchu skrapiamy jeszcze odrobiną sosu.