Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa na zielono

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
ogórek 1 szt
szczypior
tuńczyk kawałki w oleju 1/2 szt
sól
pieprz
papryka zielona 1/2 szt
cukinia 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa na zielono

Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu studzimy . Cebulę siekamy dodajemy do zimnego ryżu . Szczypior myjemy kroimy, Paprykę zielona myjemy osuszamy kroimy w kosteczkę . Cukinie młodą myjemy osuszamy kroimy w kosteczkę solimy i odstawiamy na chwilę . Ogórka zielonego myjemy nie obieramy i kroimy w kosteczkę . Wszystkie składniki mieszamy z sobą . Dodajemy tuńczyka . Jeszcze raz mieszamy doprawiamy pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 10.08.2012 09:44
fajna sałatka
agaK. 31.07.2012 13:34
witaminki i lekkostrawne:)
iwa643 31.07.2012 08:12
Polecam na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak