Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumowiec

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna kostka
cukier 2 szklanki
kakao 4 łyżki
olejek rumowy
woda 1/2 szklanki
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rumowiec

Margarynę, cukier, kakao, wodę, ol. rumowy. Ogrzewać w garnku do zagotowania cały czas mieszając tak aby rozpuściło się kakao i cukier. Ubrać 1/2 szklanki polewy. Pozostawić do wystygnięcia. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Na końcu dodać roztrzepane jajka. Przełożyć na blaszkę i piec w ok 180 stopniach przez ok 40 min. Po wystygnięciu polać reszta polewy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 02.12.2013 09:36
mogę się dołączyć
w mojej kuchni 21.09.2013 21:03
lubię rumowe smaki w ciastach
gosia1988 14.09.2013 20:03
fajne ciasto
gosia56 13.08.2013 19:18
napewno pyszny
Rybciia 07.08.2013 08:20
pyszny!!! :-)
m1monika 14.07.2013 21:28
ale pychotka :-)
jeta72 05.07.2013 13:07
pyszny!!! :-)
adelajda 23.06.2013 19:49
musi być pyszny
ankaryba 10.06.2013 09:45
pyszne ciasto :-)
Wojt@s
Wojt@s 03.06.2013 09:19
smacznie wygląda
IwonaKa 28.05.2013 00:04
pycha,moje smaki
ONY_za_kare 17.04.2013 13:16
smaczne ciacho!
Alex_M 17.03.2013 10:42
fajne ciacho!
Seba 23.01.2013 09:40
super
kate.500 16.01.2013 08:19
fantastyczny pomysl
Ada-Gaba 05.01.2013 13:35
poproszę kawałeczek:)
olkaaa 23.12.2012 11:26
fantastyczny deser
Juleczka20 18.12.2012 13:48
super!
tessa 18.11.2012 10:51
mniam
Bernadeta1 03.11.2012 00:42
super wygląda i smakuje
Bernadeta 01.11.2012 10:37
smakowicie wygląda musze spróbować
Beata23 30.10.2012 10:26
pychota
mysza75 26.09.2012 14:03
Kakaowo uwielbiam :-)
Elżbieta17 22.09.2012 17:46
pyszny do kawki:)
dianix 21.09.2012 20:57
zjadłabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak