Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony 1 sztuka
mleko 1/2 szklanki
szpinak 25 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia do smaku
szczypior 1/3 pęczka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
łopatka 70 dag
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: roladki ze szpinakiem

Na patelnię /woka wykładamy opłukano, drobno posiekany szpinak, dodajemy \ mleko.Dodajemy sól i pieprz, bazylię i kucharek. Gotujemy ok 5 minut pod przykryciem, następnie ok 15 minut bez aż mleko wyparuje. Dodajemy serek topiony, i mieszamy. Czekamy aż całkowicie się rozpuści. Dodajemy szczypiorek pokrojony.

Łopatkę płuczemy, mielimy. Wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą, sól, pieprz do smaku. Mieszamy.

Formujemy kotlety, spłaszczamy dłonią i wykładamy na środek porcję szpinaku. Sklejamy. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 19.06.2013 22:15
ja też jeszcze nie jadłam ze szpinakiem:-),super pomysł,będą wyśmienite:-)
Piter 31 22.05.2013 14:50
Ze szpinakiem jeszcze nie jadłem,fantastyczny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak