Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z brokułem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Warzywa

brokuł 1 główka
cebula 2 sztuki

Mięso

mięso mielone 500 gram

Inne składniki

oliwa 2 łyżki
sól do smaku 2 łyżeczki
pieprz 2 szczypty
ryż 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z brokułem

Kroki postępowania

1
Na wstępie obieramy cebulę i kroimy na drobne kawałeczki. Podsmażamy na patelni z rozgrzaną oliwą.
Krok 1 - Risotto z brokułem foto
2
Z główki brokułu wycinamy różyczki. W garnku do gotowania na parze wykładamy na kolejnych warstwach brokuł, podgotowujemy na pół twardo.
Krok 2 - Risotto z brokułem foto
3
Do wcześniej podsmażonej cebuli dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość smażymy na niedużym ogniu.
Krok 3 - Risotto z brokułem foto
4
Do przygotowania w woku mięsa dodajemy ugotowanego na parze brokuła. Całość rozdrabniamy drewnianą łyżką i dokładnie mieszamy. W międzyczasie gotujemy w osolonej wodzie ryż. Odcedzamy i dodajemy do woka. W końcowym etapie doprawiamy do smaku pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Krok 4 - Risotto z brokułem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 03.11.2015 07:07
Bardzo lubię taką prostą smaczną kuchnię.
gosia56 25.06.2015 20:32
na pewno pyszne danie;)
Konczi 03.06.2015 18:03
bardzo lubię to połączenie
w mojej kuchni 03.06.2015 16:45
pyszne danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak