Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska z cieciorki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cieciorka 1 puszka
olej rzepakowy do smaku
mix przypraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska z cieciorki

mix przypraw swoich ulubionych: ja dałam: sól morska, papryka słodka i ostra, przyprawa 5 smaków, curry.

Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni i ustawiamy termoobieg. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Na ręcznik papierowy wysypujemy cieciorkę, przykrywamy drugim ręcznikiem i delikatnie pocieramy, aby łupinki poodchodziły od ziaren.
Wysypujemy cieciorkę na blachę, polewamy olejem i posypujemy przyprawami -mieszamy rękami rozkładając ją równomiernie.
Pieczemy ok. 20-30 min (zależy od piekarnika), aż nabierze złoto-brązowego koloru i zrobi się chrupiąca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 07.03.2013 11:50
ślinka cieknie... Przepyszne!
IwonaDD 07.03.2013 09:57
uwielbiam cieciorkę w każdym wydaniu
Paolcia 07.03.2013 09:56
nigdy nie jadłam cieciorki, czas sprobowac
Boska_Agatka 07.03.2013 09:48
bardzo fajne
miszelka 07.03.2013 09:02
fajna alternatywa dla orzechów
Pomocnik 07.03.2013 08:52
ciekawe
Agnieszka-87-25 07.03.2013 07:53
fajne takie kuleczki, nie jadłam jeszcze nigdy cieciorki, ale przyciąga jakoś mnie ta Twoja potrawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak