Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki i warzywa grillowane w sosie miodowym
Kroki postępowania
Polędwiczkę myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błon, przecinamy na pół w poprzek, a następnie wzdłuż na plastry o grubości 1-1,5 cm. Plastry obtaczamy dokładnie w marynacie. Mięso marynujemy minimum 20 minut.
![Krok 1 - Polędwiczki i warzywa grillowane w sosie miodowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/poledwiczki-i-warzywa-grillowane-w-sosie-miodowym1-2.jpg)
Cukinię kroimy na pół, następnie połówki kroimy wzdłuż na 4 części, usuwamy gniazda nasienne. Paski cukinii polewamy olejem i smażymy na patelni grillowej miąższem do dołu. Cukinię doprawiamy pieprzem i solą. Smażymy z obu stron około 5 minut. Przysmażoną cukinię przekładamy na talerz.
![Krok 2 - Polędwiczki i warzywa grillowane w sosie miodowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/poledwiczki-i-warzywa-grillowane-w-sosie-miodowym2-2.jpg)
Wszystko wykładamy na 2 talerze.
![Krok 3 - Polędwiczki i warzywa grillowane w sosie miodowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/poledwiczki-i-warzywa-grillowane-w-sosie-miodowym3-2.jpg)