Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczka z indyka na sałacie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica z indyka 400 g
oliwa
Zioła prowansalskie suszone Prymat
bazylia
oregano
sałata lodowa
gruszka 1 szt
śliwki suszone 1 garść
cebula czerwona 1/2 szt
pomidorki koktajlowe 10 szt
oliwa czosnkowa
bagietka 1 szt
ser camembert 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczka z indyka na sałacie

Polędwiczki z indyka oczyścić, pokroić wg uznania, posmarować oliwą z oliwek i obtoczyć w przyprawach. Odstawić na 30 minut.

Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć polędwiczki z każdej strony, pod koniec dodać pokrojoną w piórka cebulę, pokrojone w kostkę śliwki oraz obrane ćwiartki gruszki. Smażyć jeszcze 3-4 minuty.

Sałatę porwać na mniejsze kawałki do miski, pomidorki przepołowić. Na wierzch ułożyć mięso z dodatkami. Skropić czosnkową oliwą.

Podawać z podpieczoną bagietką z serem camembert.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 04.09.2016 21:11
fajna propozycja
RenataZ-et 04.09.2016 15:14
super danie
ilka01 04.09.2016 11:42
pyszności :)
2milutka 04.09.2016 11:25
fajny pomysł
Agnieszka-87-25 04.09.2016 10:58
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak