Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizzowe placki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 150 g
mleko 3,2% 100 ml
woda 80 ml
drożdże 10 g
sól
oliwa 10 ml
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pizzowe placki

Jest to dietetyczna opcja pieczywa. Cienkie ciasto na które można położyć wszystko na co ma się ochotę.
Drożdże należy rozpuścić w ciepłym mleku i lekko przestudzi. Mąkę wymieszać z wodą,solą, ziołami,czosnkiem i oliwą następnie wymieszać z mlekiem i drożdżami. Ciasto rozwałkować na cienkie plastry i piec w temperaturze 160 stopni przez ok 12 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 16.03.2013 21:36
pamiętam - jak babcia robiła makaron, to zawsze kawałek rozwałkowanego ciasta upiekła mi na blasze - pycha
Kasia21 16.03.2013 20:47
rewelacyjny pomysł, musi być pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak