Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piure ziemniaczane z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki
boczek
cebula 1 szt.
pieprz
sól
jogurt naturalny

Przepis i sposób przygotowania na: Piure ziemniaczane z boczkiem

Kroki postępowania

1
Gotujemy ziemniaki i po odcedzeniu z wody mielimy blenderem (lub rozdrabniamy w inny sposób), dolewamy 3 łyżki jogurtu naturalnego.
Krok 1 - Piure ziemniaczane z boczkiem foto
2
Cebulę i boczek kroimy dość drobno i mocno podsmażamy. Dorzucamy do ziemniaków i dodajemy pieprz oraz sól. Wszystko razem mieszamy.
Krok 2 - Piure ziemniaczane z boczkiem foto
3
Po dokładnym wymieszaniu podajemy.

Smacznego!
Krok 3 - Piure ziemniaczane z boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 27.03.2013 09:16
super połączenie
K&J 07.08.2012 18:09
pacpaw mój blender wiele zniesie ;p trzeba go tylko umiejętnie używać
Amellia 07.08.2012 08:34
mniam
pacpaw 06.08.2012 22:55
kurde a w instrukcji mego blendera pisze "nie nadaje się do robienia puree". Jaki masz blender?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak