Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piszinger

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Masa

mleko 2% 1 szklanka
masło 250 g 1 sztuka
cukier kryształ 1 szklanka
mleko w proszku 1 szklanka
kakao 2 łyżki

dodatkowo

andrut 1,5 opakowania

Porada

Opcjonalnie można postypać wierzch andruta posiekanymi orzechami laskowymi lub włoskimi.

Przepis i sposób przygotowania na: Piszinger

Mleko wlać do garnka i dodać kostkę masła.
Podgrzewać na małym ogniu aż masło się rozpuści.
Dodać wymieszane kakao z cukrem.
Gdy masa ostygnie dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać(żeby nie było grudek).
Przełożyć andruta powstałą masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 07.01.2016 16:20
Tego nikt chyba nie odmówi
Aneta41 03.01.2016 13:09
Mmmm palce lizać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak