Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indyka w otrebach zytnich

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlet

filet z indyka 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
otręby żytnie 1/2 szklanki
mleko 1/4 szklanki
masło klarowane do smażenia

Dodatki

pieczarki 100 gram ugotowanych
batat 100 gram pieczonych
sałata 5-6 lisci
rzodkiewka 4-5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indyka w otrebach zytnich

Filet kroimy na cienkie plastry, przyprawiamy do smaku solą pieprzem. Następnie moczymy w mleku i obtaczamy w zmielonych płatkach. Smażymy chwile z obu stron na maśle klarownym. Pieczemy w piekarniku 7-8 minut w temperaturze 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 14.01.2017 10:58
Fajny zestawik
MałaMi89 13.01.2017 23:32
Mam podobnie :D
bertpvd 13.01.2017 20:26
pyszne danie
agaK. 13.01.2017 18:25
Pierś bardzo fajna, ale jak patrzę na całość to mi ślinka cieknie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak