Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki w ziołowym cieście
Kroki postępowania
Mięso pozbawić wszelkich chrząstek i skórek.
Zmiksować w malakserze.
Podawać polane roztopionym masłem , sosem pomidorowym, lub skwarkami wytopionymi z boczku.
ugotowane mięso drobiowe | 2/3 szklanki |
mąka | 2/3 szklanki |
mąka do podsypania | 1 wg potrzeby |
Przyprawa do zup i potraw Kucharek | 1 do smaku |
pieprz mielony | 1 szczypta do smaku |
olej | 4 łyżki |
cebula | 1 sztuka |
otręby pszenne | 4 łyżki |
natka pietruszki | 2 łyżki |
koper | 4 łyżki |
tymianek | 2 (świeży) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: