Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ruskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka 3 szklanki
woda 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
twaróg 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ruskie

Kroki postępowania

1
FARSZ
wymieszaj ser z ziemniakami i dopraw solą i pieprzem do smaku
Krok 1 - pierogi ruskie foto
2
CIASTO
Mąkę wymieszaj z wodą i odrobiną soli
Ciasto nie może się kleić ani nie może być zbyt twarde w razie potrzeby dodaj większą ilość mąki lub wody. Rozwałkuj
Krok 2 - pierogi ruskie foto
3
uformuj pierogi i zasyp mąką aby się nie kleily
gotuj w osolonej wodzie
smacznego
Krok 3 - pierogi ruskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 22.06.2013 21:55
moje też ulubione pierogi,przepyszne
Megg 22.06.2013 21:46
moje ulubione pierogi, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak