Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi leniwe

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 0,75 szklanki
jajko 1 sztuka
cukier 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 0,5 opakowania
tłuszcz
Bułka tarta klasyczna Prymat
twaróg 250 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi leniwe

Twaróg rozgnieść, dodać mąkę, cukier, cukier wanilinowy, jajko. Wyrobić ciasto.

Ciasto wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką, uformować wałeczek, lekko spłaszczyć. Nożem odkrajać kawałki, wrzucać na wrzątek, gotować chwilę do wypłynięcia.

Tłuszcz rozpuścić, przesmażyć na nim bułkę tartą. Ugotowane kluski posypać cukrem i polać tłuszczem z bułką tartą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 16.03.2015 11:40
Świetne i smaczne
Marlenka.S 21.12.2013 22:25
fajne, chyba takich nie jadłam
Jadwiga/Jaga85 21.12.2013 19:14
Uwielbiam!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak