Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 50 dag
mąka pszenna 80 dag
miód sztuczny 50 dag
masło 5 dag
jaja 4 sztuki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 3 torebeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
mleko 1 szklanka
sól szczyptad
dżem do nadzienia
bakalie do smaku
czekoalda do polania
wiórki kokosowe do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik

Mleko wlewamy do garnka, dodajemy miód, cukier, masło. podgrzewamy. Gdy się rozpuści zdejmujemy z ognia i dodajemy przyprawy. PO ostudzeniu wbijamy po 1 jajku, sodę. Zostawić na dwa dni. Następnie pieczemy w formie, w temo 180 stopni. Przecinamy na pół i smarujemy dżemem. Polewamy rozpuszczoną czekoladą w różnych miejscach i posypujemy wiórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 06.01.2014 20:39
pyszne ciasto
kasiek 24.05.2013 12:16
dawno nie robiłam, ja bardzo lubię taki pierniczek
TEtalicha 16.03.2013 22:04
mam na niego ochote

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak