Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 2 sztuki
cukier kryształ 3/4 szklanki
masło 1 łyżka
miód prawdziwy 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki

Mąkę przesiać. Miód rozpuścić razem z masłem, lekko przestudzic, dodać do przesianej mąki. Dodać sodę, cukier, przyprawę do piernika. Gdy przestygnie dodać jajko. Dokłądnie wyrabiać ręką, aż ciasto będzie gładkie. Gotowe rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, z ciasta foremkami wycinać pierniczki. Piec około 15 minut w temp 180 stopni. Gotowe pierniczki udekorować. Po upieczeniu pierniczki robią się twarde, z czasem zmiękną. Przechowywac w zamkniętym pojemniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 16.10.2013 14:14
smaczne są :)
Róża1 01.09.2013 22:45
smaczne pierniczki:-)
Motorek 02.08.2013 09:00
smaczne ciasteczka
ankaryba 06.07.2013 23:00
ale pychotka :-)
Rybciia 04.07.2013 08:03
pyszne!!! :-)
Dorota59 05.06.2013 21:57
ładnie wyrośnięte
miki47 27.03.2013 09:35
fajny przepis
Elżbieta17 14.02.2013 20:59
smakowicie wyglądają:)
gusia1000 14.02.2013 00:04
Swojskie zawsze dobre.
marta1371 01.02.2013 22:29
Też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak