Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z dodatkiem pieczarek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 50 dkg
łopatka wieprzowa 50 dkg
pieczarki 50 dkg
cebula 2 sztuki
czosnek 5 ząbków
jajko 2 sztuki
bułka 1 sztuka
mleko 1 szklanka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z dodatkiem pieczarek

Mięska myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Mielimy maszynką. Pieczarki obieramy, kroimy na małe kawałki i smażymy na rozgrzanym oleju.

Obrane cebule kroimy na drobną kostkę, Obrany czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę i czosnek rumienimy i chłodzimy.

Bułkę moczymy w mleku. Jak będzie miękka to wyciskamy. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miski. Dodajemy jajka i przyprawy.

Wyrabiamy, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Przygotowaną pieczeń dajemy do blaszki wysmarowanej tłuszczem.

Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 220 stopni ok. 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 04.07.2017 08:53
rewelacyjna pieczeń
jagoda5913 04.07.2017 00:24
fajna pieczeń
Janina 03.07.2017 23:53
Fajne smaki;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak