Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorki w sosie chrzanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 3 ozorki
cebula
marchewka
pietruszka
seler 1/2
Liść laurowy suszony Prymat
Chrzan śmietankowy Smak 2 łyżki
masło
mąka
śmietana 100 ml
sok z cytryny
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorki w sosie chrzanowym

Ozorki umyte zalej wodą i gotuj z łyzka soli 40 min.Potem je wyjmij a wode wylej,.Umyj pod zimną wodą,zdejmij skórę i wytnij gruczoły ślinowe..Ponownie zalej wodą,wrzuć pokrojone warzywa.Cebulę obrana włóż w całości.Dodaj przyprawy i gotuj ok 40 min.Na patelni rozpuśc 3 łyżki masła i łyżeczkę mąki,dodaj chrzan i smaz 2 min.Potem wlej pół szklanki wywaru z ozorków.Gotuj 5 min.Wlej smietanę i sok z cytryny.Ozorki pokrój w plastry i podawaj z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak