Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z mozzarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 30 dkg
ząbki czosnku 2 ząbki
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
jajko 1 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
mleko 1/2 szkl
bułka 1/2 szt
mozzarella w kulce 1 opak
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z mozzarellą

Kroki postępowania

1
Cebulę drobno kroimy, dusimy na łyżce masła.

Bułkę namaczamy w ciepłym mleku.

Czosnek przeciskamy przez praskę.

Mięso, jajko, podduszoną cebulkę, posiekaną namoczoną bułkę, czosnek, przecier pomidorowy i przyprawy – wyrabiamy na jednolita masę.
Krok 1 - Mielone z mozzarellą  foto
2
Z masy mięsnej tworzymy placuszek, na środku kłądziemy plasterek mozzarelli.
Krok 2 - Mielone z mozzarellą  foto
3
Zlepiamy dokładnie brzegi, obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3 - Mielone z mozzarellą  foto
4
Smażymy na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu z każdej strony.
Krok 4 - Mielone z mozzarellą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 21.07.2014 11:13
fajne kotleciki
w mojej kuchni 20.07.2014 07:35
moje smaki w tym daniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak