Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek orzechowy
Mleko mieszamy z cukrem, masłem i kakao. Roztapiamy w garnku i dodajemy mąkę. Gotujemy okoł 5 minut. Gęstą masą polewamy ciasto.
Ciasto: | |
cukier puder | 10 dag |
cukier wanilowy | 1 opakowanie |
masło | 25 dag |
mąka | 30 dag |
tłuszcz do formy | |
do przełożenia: | |
konfitura | 5 łyżek |
Polewa: | |
masło | 25 dag |
mleko | 4 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżeczka |
cukier | 1 1/2 łyżeczka |
kakao | 4 łyżki |
orzechy włoskie | 15 mielone |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: