Przepis i sposób przygotowania na: Makaron smażony z kiełbasą, boczkiem i grzybami.
1. Suszone grzyby zalewamy wodą, żeby nasiąkły. Boczek kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na gorącą patelnię. Smażymy aż zacznie przypominać skwarki.
2. Cebulę kroimy w księżyce, a kiełbasę w kostkę i razem z grzybami dorzucamy do smażonego boczku.
3. Na wrzącą osoloną wodę wrzucamy makaron (można dodać łyżkę oleju, żeby się nam makaron nie sklejał)
4. Po ugotowaniu makaron odcedzamy (staramy się to zrobić jak najdokładniej) i dodajemy na patelnię. Dodajemy przyprawy, czosnek i papryczkę chilli - wszystko razem mieszamy.
5. Ser żółty ścieramy na tarce i dodajemy do makaronu. Przykrywamy i smażymy aż ser się roztopi. Można zamieszać przed podaniem.
Można jeść samo, z ketchupem czy różnymi sosami. Smacznego