Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z szynkowara z czosnkiem niedźwiedzim

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,2 kg
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1-2 łyżeczki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 22 gramy
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
czosnek ząbki 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z szynkowara z czosnkiem niedźwiedzim

Łopatkę pokroić w kostkę 1x1cm. Dodać sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dokładnie wymieszać z dodatkiem 20-30ml wody.
Przełożyć do szynkowara, zamknąć i pozostawić na dwie doby. Po tym czasie parzymy dwie godziny w 80stopniach.
Po dwóch godzinach parzenia odlewamy gorącą wodę i do garnka wlewamy zimną i studzimy.
Po 12 godzinach jak wystygnie wyjmujemy i zjadamy :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.04.2016 20:07
taka domowa wędlina ro pyszności
Janina 23.04.2016 18:20
Najlepsze swojskie mięsko;))
dodi 23.04.2016 15:43
musze zrobić
IZABELA29 23.04.2016 10:37
Fajna sprawa z tym szynkowarem
gosia56 23.04.2016 10:04
pyszna bo domowa;)
tobi1989 23.04.2016 09:26
Najlepsze domowe :)
Wacław 23.04.2016 09:24
pyszna domowa wędlinka :-)
Barbara13 22.04.2016 23:27
nie ma to jak domowa wędlinka
Skotka 22.04.2016 22:43
Pyszna wędlinka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak