Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia bruschetta

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
awokado 1 szt
pomidor 2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
czosnek 3 ząbki
sok z limetki 1/2 szt
oliwa 6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 10 liści

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia bruschetta

Bagietkę rozkrajamy na pół i dzielimy wg. gustu na mniejsze kromki. Warzywa myjemy, awokado i pomidory obieramy ze skórki. Wszystko kroimy na bardzo drobną kosteczkę. Czosnek przeciskamy do warzyw. Dodajemy sok z limonki i oliwę i posiekaną bazylię. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gdy wszystko ładnie się wymiesza, farsz nakładamy na bagietkę i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym (tylko górna grzałka) do 180st.C kładąc blachę bliżej górnej grzałki. Czekamy aż wszystko się zapiecze. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 25.04.2014 19:40
brzmi pysznie i tak wygląda
Adam/ZUB3R 17.07.2013 08:25
lubię takie jedzenie
Bernadeta1 14.05.2013 20:48
bardzo smacznie i kusząco wyglada
Rafał10 24.08.2012 19:24
PYYYYCHOTA!!!!
parysek10 24.08.2012 13:26
musi być wyborna
anja3107 24.08.2012 12:18
coś pysznego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak