Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak tandoori
Kroki postępowania
Czerwone udka tandoori podałem z kotlecikami z kapusty.
W Indiach zjecie z chlebkiem naan i miętową raitas.
udka kurczaka | 2 szt |
jogurt naturalny | 150 ml |
imbir starty | 1 łyżeczka |
ząbki czosnku | 2 szt |
chili Prymat | 1 łyżeczka |
kolendra mielona | 1 łyżeczka |
Kminek mielony Prymat | 0,5 łyżeczki |
sól | 1 łyżeczka |
barwnik spożywczy czerwony | 0,5 łyżeczki |
pasta | 1 łyżka |
woda | 100 ml |
olej | 1 łyżka |
pomidorki koktajlowe | 2 szt |
cytryna | 2 ćwiartki |
cebula | 0,5 szt |
sałata | 3 liście |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: