Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z pęczakiem i sercami drobiowymi

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serca drobiowe 30 dkg
kasza pęczak 1 szkl
ziemniaki 5 szt
marchewka 2 szt
włoszczyzna 1 pęczek
papryczka chili 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Kurkuma mielona Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
bulion 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z pęczakiem i sercami drobiowymi

Na bulion wrzucamy umyte serca, zagotowujemy, zbieramy szumowiny. Pora i marchewkę kroimy w talarki, resztę warzyw wedle uznania i dodajemy do wywaru. Wsypujemy pęczak i gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem, aż zacznie mięknąć, około 30 minut.
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i przyprawy. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Doprawiamy do smaku solą i pierzem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak