Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokiety z pieczarkami mojej mamy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dkg
mleko 2% 1|4 litra
woda letnia 1|4 litra
jajko 4 sztuki
cebula biała 2 sztuki
pieczarki marynowane 0,5 kg
olej do smażenia
ser gouda 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: krokiety z pieczarkami mojej mamy

Ciasto naleśnikowe:
Jaja 2 sztuki roztrzepać w mleku dodać wodę mąkę sól. Wymieszać usmażyć naleśniki.
Farsz:
Pokrojone cebule zeszklić na oleju dodać pieczarki starte na tarce o grubych oczkach i smażyć razem. Do przestudzonych dodać żółty ser starty na tarce. Doprawić do smaku. Naleśniki smarować farszem zwijać i panierować w jajach i bułce tartej. Smażyć na oleju. Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kupiska 22.08.2012 16:51
pyszne są takie domowe...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak