Przepis i sposób przygotowania na: Kremówka na bogato czyli - Kremówka z masą budyniową i bitą śmietaną.
Kroki postępowania
Do garnuszka odlać 200 ml mleka i dodać obie mąki oraz żółtka. Wymieszać.
margaryna | 400 g |
mąka | 400 g |
jaka: | 4 sztuki |
sól | szczypta |
woda | 1,5 łyżeczki |
MASA BUDYNIOWA | |
mleko | 700 ml |
jajko | 4 sztuki |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
mąka ziemniaczana | 0,5 szklanki |
mąka | 4 łyżki |
cukier | 0,5 szklanki |
margaryna | 3 łyżeczki |
BITA ŚMIETANA | |
śmietana kremówka | 500 ml |
cukier puder | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: