Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa z brukselki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 600 g
cukier 1 łyżeczka
marchew 300 g (mini karotka)
kminek Prymat
Soda oczyszczona Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa z brukselki

Brukselkę oczyszczamy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą do jej poziomu, dodajemy łyżeczkę cukru. Gotujemy do miękkości, po czym zestawiamy z ognia i studzimy. Miksujemy na gładko, dodajemy marchewki i gotujemy do ich miękkości. Do smaku doprawiamy kminkiem, solą i pieprzem. Przed podaniem dekorujemy posiekanym szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.11.2016 12:41
bardzo apetyczna zupa
Ania321 13.11.2016 23:29
apetyczna zupka :)
MAR3STA 13.11.2016 21:25
Apetyczna zupka
ilka01 13.11.2016 20:48
pyszna zupka :)
Renataj 13.11.2016 20:48
Uwielbiam brukselkę ale w takim wydaniu jeszcze jej nie jadłam:)
tobi1989 13.11.2016 18:27
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak