Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety de volaile

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
masło pół kostki
koperek 2 pęczki
ser żółty 300 gram
bółka tarta
mąka
jajko 2 szt
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety de volaile

Kroki postępowania

1
Aby przygotować farsz siekamy drobno koperek ucieremy ser na tarce o grubych oczkach i mieszamy wszystko z masłem.
Doprawiamy solą i pieprzem
Krok 1 - kotlety de volaile foto
2
Mięso kroimy w duże plastry ubijamy tłuczkiem a nastepnie wkladamy do środka farsz.

Zwijamy , pomagamy sobie wykałaczkami aby mięso się nie rozlatywało.

Wbijamy jajka do naczynia doprawiamy solą pieprzem i mieszamy. Na dwa duże talerze wysypujemy mąkę i bułkę tartą.

Mięso panierujemy w kolejności: MĄKA JAJKO BUŁKA TARTA
Krok 2 - kotlety de volaile foto
3
Smazymy na głebokim tłuszku do zarumienienia a na koniec wkładamy na 10 minut do nagrzanego na 170 stopni piekarnika aby kotlet się zapiekł

Smacznego
Krok 3 - kotlety de volaile foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 08.07.2013 22:04
super przepis
bogusia19 08.07.2013 21:31
mnie również ta wersja zaciekawiła
dodi 08.07.2013 21:15
pyszne kotleciki
usmiech 08.07.2013 21:14
ciekawa wersja znanych kotletów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak