Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet drobiowy pod pierzynką z białego musu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1/2 kg
olej do smażenia
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
mus
śmietana 1 łyżka
majonez 2-3 łyżki
sól do smaku
pomidor
twarożek 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet drobiowy pod pierzynką z białego musu

Pierś kroimy na kilka kotletów , rozbijamy je , panierujemy w roztrzepanym jajku , bułce tartej . Smażymy na patelni z obu stron .
przygotowujemy mus:twarożek mieszamy ze śmietaną i majonezem , doprawiamy do smaku .Pomidora myjemy , kroimy na malutkie kawałki, dokładamy do serka , razem mieszamy . Mus wykładamy na kotlety .Podajemy z frytkami lu bagietką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookarka 27.10.2013 19:50
ale paszteciki , czyż to nie pomyslowe?
Róża1 22.10.2013 22:01
wygląda wspaniale , ciekawy pomysł:-)
gosia56 20.10.2013 19:20
super kotlecik
Marta1986 20.10.2013 18:25
smaczne kotlety
wirtualnykucharz 20.10.2013 17:53
ale apetyczny ten kotlecik , zabieram
martyna94 20.10.2013 17:45
Apetycznie wygląda, zjadłoby się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak