Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z buraczkiem w sezamie i słoneczniku
Kroki postępowania
Ugotowane buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Mięso, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mielenia, przełożyć do dużej miski.
łopatka wołowa | 400 gramów |
filet z kurczaka | 200 gramów |
cebula | 1 sztuka |
czosnek | 2 ząbki |
buraki | 2 sztuki |
ser feta | 135 gramów |
kasza manna | 1 łyżka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki |
jajko | 1 sztuka |
świeża natka pietruszki | 4 łyżki |
olej do smażenia | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat |
słonecznik łuskany | 6 łyżek |
sezam | 6 łyżek |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 6 łyżek |
Majeranek suszony Prymat | 3 łyżki |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: