Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kostka turecka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 150 gram
cukier puder 150 gram
margaryna 150 gram
jajko 4 sztuk
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
kakao 2 łyżki

Lukier

cukier puder 150 gram
woda ciepła
olejek pomarańczowy 6 kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Kostka turecka

1.
W misce ucieram margarynę z cukrem. Następnie cały czas ucierając dodaję po 1 jajku.
2.
Wsypuję pozostałe składniki i delikatnie mieszam mikserem do połączenia składników
3.
Ciasto wylewam na prostokątną blachę ( od piekarnika) I piekę 15 minut w 175 stopniach (góra - dół)
4.
Dodaję cukier do wody i mieszam aż powstanie lukier. Jeszcze ciepły placek smaruje lukrem. Pozostawiam do ostygnięcia.
5.
Ciasto kroję w kwadraty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 18.12.2015 22:29
super deserek
Kolorowa 18.12.2015 22:26
Tylko 6 kropel olejku ?
Jadwiga/Jaga85 18.12.2015 22:03
Fajny deserek!
Iwusia 18.12.2015 21:56
szybkie i zapowiada się smaczne ciacho
Wiktoria29 18.12.2015 21:35
wygląda apetycznie
as28 18.12.2015 21:13
super ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak