Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korzenny marchewkowiec

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szkl
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka
kakao 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 op
biała czekolada 1 tabliczka
barwnik spożywczy do ciast
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
marchewka 2 szkl
olej słonecznikowy 150 ml
margaryna 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Korzenny marchewkowiec

Kroki postępowania

1
Do miski wbijam jajka, dodaję cukier, proszek, sodę, kakao i przyprawę korzenną do piernika.
Krok 1 - Korzenny marchewkowiec foto
2
Margarynę roztapiam, studzę przelewam do ciasta, wlewam także olej i wsypuję mąkę. Masę na ciasto powoli miksuje.
Krok 2 - Korzenny marchewkowiec foto
3
Marchewki obrane ścieram na tarce o drobnych oczkach.
Krok 3 - Korzenny marchewkowiec foto
4
Do ciasta dodaję marchewkę, i ciasto mieszam za pomocą miksera.
Krok 4 - Korzenny marchewkowiec foto
5
Ciasto marchewkowe przelewam do tortownicy, wygładzam wierzch i piekę w temperaturze 180 stopni przez 50 minut.
Krok 5 - Korzenny marchewkowiec foto
6
W kąpieli wodnej rozpuszczam tabliczkę białej czekolady z dodatkiem barwnika spożywczego, gotową polewą polewam wystudzone ciasto.
Krok 6 - Korzenny marchewkowiec foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 27.01.2017 18:57
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak