Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Key lime pie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciastka maślane 400 g
limonka 4 szt.
mleko skondensowane 500 ml
masło 50 g
skórka z limonki
żółtko jajek 4

Przepis i sposób przygotowania na: Key lime pie

Kroki postępowania

1
Ciastka kruszymy na bardzo drobne kawałeczki (można blenderem). Roztapiamy masło w rondelku i łączymy z ciastkami. Całość takiego ciasta wykładamy blaszkę do tarty (najlepiej z wyjmowanym dnem. Wkładamy na 10 minut do piekarnika 180 stopni.
Krok 1 - Key lime pie foto
2
W misce ubijamy żółtka, dodajemy mleko skondensowane i wyciśnięty sok z limonki, a także skórkę startą na małych oczkach. Całość miksujemy, aż się składniki połączą.
Krok 2 - Key lime pie foto
3
Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez około 15 minut. Na wierzchu można posypać startą skórką z limonki. Schłodzić. Smacznego.
Krok 3 - Key lime pie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 24.11.2012 21:10
super nazwa,nigdy nie słyszałam,aż chce się spróbowac tego deserku
jasiek 24.11.2012 20:02
ale nazwa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak