Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z ciecierzycą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 30 g
cebula 1 szt
kiełbasa śląska 2 szt
kapusta kiszona 300 g
ciecierzyca 200g ugotowana
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
kminek Prymat 0,5 lyzeczki (w ziarnach)
Pieprz czarny mielony Prymat . do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z ciecierzycą

Kroki postępowania

1

Na patelnię wrzucić posiekany drobno boczek, smażyć chwilę, aż się wytopi, wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
Krok 1 - Kapusta z ciecierzycą foto
2

Gdy cebula się zeszkli dodać kiełbasę pokrojoną w dowolne kawałki, smażyć chwilę, aż się przyrumieni.
Krok 2 - Kapusta z ciecierzycą foto
3

Kapustę kiszoną poszatkować,
Krok 3 - Kapusta z ciecierzycą foto
4
wrzucić na patelnię. Dodać kminek, liść laurowy i ziele angielskie, przesmażyć. podlać odrobiną wody i dusić do miękkości kapusty.
Krok 4 - Kapusta z ciecierzycą foto
5

Następnie dodać ugotowaną ciecierzycę, wymieszać, smażyć chwilę razem aby odparować potrawę (jeśli została jeszcze woda) i żeby smaki się przegryzły.
Krok 5 - Kapusta z ciecierzycą foto
6

Podawać na gorąco z ziemniakami lub pieczywem
Krok 6 - Kapusta z ciecierzycą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 08.01.2015 09:35
super przepis
Beatris 07.01.2015 15:25
Z apetytem zjadłabym porcyjkę:)
Mniam 07.01.2015 11:49
Fajny pomysł na kapustę. Zjadłabym taką :)
Joannasz3190 07.01.2015 11:00
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak