Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienny kapuśniaczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 1 sztuka
kapusta biała 1/4 niedużej kapusty
cukinia 1/4 niedużej cukini
pomidory 2 średnie
seler mały kawałeczek
marchewka 1/2 sztuki
pietruszka mały kawałeczek
cieciorka konserwowa 1/2 puszki
Liść laurowy suszony Prymat 1
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 ziarenka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
kwaśna śmietana 2-3 łyżki
mąka pszenna 1 łyżeczka

Porada

Do kapuśniaczku można użyć zwykłej ciecierzycy , wtedy należy ją szybciej ugotować.

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienny kapuśniaczek

Udko umyć i wrzucić do garnka z 2 l wody i postawić na małym ogniu . Wszystkie warzywa oczyscić , pokroić na drobne cząstki, kapustę poszatkować i wrzucić do garnka . Dodać przyprawy i gotować do miękkości . Pod koniec dodać połowę puszki cieciorki. Śmietanę rozbełtać z łyżeczką mąki , zaparzyć gorącym wywarem a jeśli zupa wyszła gęsta to dolać trochę gorącej wody i zaciągnąć ją śmietaną. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 10.04.2015 17:30
Na rozgrzanie świetna sprawa
Motorek 18.01.2015 18:21
pyszna zupka
romanrafal
romanrafal 05.01.2015 16:04
pyszny kapuśniaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak