Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane tuńczykiem i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek 8 szt
tuńczyka w oleju lub sosie własnym 1 puszka
śmietany 2-3 łyżki
pieczarek 180 g
cebula duża 1 szt
duży ząbek czosnku 1 szt
ostrego chrzanu 1 łyżeczka
posiekanej rzeżuchy do farszu 3 łyżki
posiekanej natki pietruszki 2 łyżki
rzeżucha do dekoracji
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane tuńczykiem i pieczarkami

Jajka ugotować na twardo a po ugotowaniu od razu wstawić do zimnej wody.
Gdy przestygną - obrać, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć
żółtka.Włożyć żółtka do miski i rozgnieść. Drobno posiekaną
cebulę zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki
i podsmażyć aż puszczony przez pieczarki sok wyparuje. Przestudzić.
Tuńczyka odcedzić i rozdrobnić widelcem dodać
śmietanę, wyciśnięty czosnek,chrzan,cebulę,pieczarki i
żółtka.Przyprawić do smaku przyprawami,dodać posiekaną natkę pietruszki
i rzeżuchę.Wymieszać.Nakładać farsz łyżeczką do ugotowanych
białek, tworząc małe kopułki. Udekorować rzeżuchą.
Schłodzić przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 10.04.2015 07:26
świetna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak