Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta drobiowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki z kurczka 5 szt
groszek konserwowy 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2-3 łyżeczki
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
seler mały 1 szt
sól 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta drobiowa

Do garnka wlać 1,5 l wody. Dodać sól, obraną marchewkę, pietruszkę, seler oraz por wraz z liścikami. Nóżki z kurczak umyć i włożyć do garnka z warzywami. Gotować na małym ogniu ok. półtorej godziny. Wywar przecedzić. Dodać do niego żelatynę oraz pieprz, wymieszać i ostudzić. Mięso oddzielić od kości i podzielić na mniejsze kawałki. Marchewkę i pietruszkę z wywaru pokroić w plasterki. W miseczkach układać warstwowo mięso, marchewkę i pietruszkę, posiekaną natkę oraz groszek. Zalać wywarem i odstawić do stężenia w chłodne miejsce. Podawać z odrobiną octu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 30.12.2012 11:17
dawno nie jadłam
Dorian 22.12.2012 08:56
na bogato - pyszna
kate.500 22.12.2012 08:45
pycha
Wafelek2601 17.12.2012 19:48
Uwielbiam
wyattearp 09.12.2012 16:45
TEŻ TAKĄ ROBIĘ
Anna169Hosz 09.12.2012 16:08
Pyszna galaretka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak