Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz smażony

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 30 dkg
jajko 1 szt
orzechy włoskie 5 dkg
pesto 1 łyżeczka
mąka pszenna
sól i pieprz
cytryna 1/2 szt
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz smażony

Rybę obsypać przyprawami, skropić olejem i sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki. Jajko roztrzepać z pesto, doprawić solą i pieprzem. Rybę najpierw obtoczyć w samej mące, potem w jajku, a następnie w mące wymieszanej ze zmielonymi orzechami.
Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Podawać z ziemniaczkami. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 23.03.2015 18:35
pyszna rybka
gosia1988 22.03.2015 19:11
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak