Przepis i sposób przygotowania na: Donaty
--> Jeśli donaty nie chą wypłynąć na powierzchnie oleju to znaczy że olej jest za zimny.
--> Można zrobić donaty tylko z brązowym cukrem lub tylko ze zwykłym (oczywiście wtedy odmierzacie 200 g)
masło | 2 łyżki |
cukier brązowy | 50 g |
cukier kryształ | 150 g |
jaja | 2 szt |
mąka | 450 g |
proszek do pieczenia | 4 łyżeczki |
sól | 1/2 łyżeczki |
cynamon Prymat | 1/2 łyżeczki |
mleko | 200 ml |
olej do smażenia | |
cukier puder |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: